MAC Midden Drenthe nu ook op Facebook!!

Eerstvolgende ritten

Geen evenementen

Adverteerders

  Rondje!

Nee....niet van de bar...., maar van de MAC Midden Drenthe! Uitzetter Ron Ehrhard had een leuke en niet te moeilijke puzzelrit gemaakt rond Hoogeveen en dus heette de avondrit op zaterdag 20 juni van de MACMD terecht een “Rondje Hoogeveen”. Een nachtrit kon je het niet noemen, want als je vroeg startte en doorreed kon je “voor donker thuis zijn”.
De start was op een niet gebruikelijke locatie, een manege in Stuifzand. Een plaatsnaam die in de rest van Nederland de wenkbrauwen doet fronsen, want bestaat dat eigenlijk wel?................(!) Maar het kan gekker, in de buurt van Stuifzand ligt de buurtschap Siberië! Hoewel .... ooit kwam ik in een Nationale Teamrit Kaartlezen georganiseerd door de Drentherieders door Moskou...., gelegen in Zuid-Oost Friesland! Overigens naar dat Siberië zou ik wel verbannen willen worden! De omgeving van Hoogeveen ken ik niet echt, maar ik moet zeggen een schitterend stukje Drenthe! Vooral Echten is een pareltje! En mooie rittensportweggetjes.....één woord klasse! 
Oké, zullen we het nu over de rit hebben? 
De eerste val was natuurlijk appeltje eitje, de folders lagen op de tafels bij de start, dus niks logo Waddenzee ! En een oranje fluitje in een feestend dorp kan je natuurlijk verwachten met een EK op de achtergrond, dus ben je een beetje dom (dank je wel Maxima!) als je daar niet aan denkt. Die uitgezaagde eend was voor mij een lokeend, maar daar was de uitzetter het niet mee eens. De naam van die IJslandse vulkaan was een gerichte gok, ik wist dat er een umlaut in voor kwam en daarom bij het eerste bordje uitgevoerd, verder kijk je toch niet meer naar zo'n naam om! Dat twee bordjes in een bocht geplaatst waren, vond ik verkeerstechnisch minder geslaagd. Daarna wat gevogel met 2 bordjes vlak achter elkaar, het leek mij meer een val voor in een nachtrit, dan valt het niet zo op.
In het prachtige Echten stond zowaar een echte plaggenhut, ooit vroeger eens gezien in het openluchtmuseum “Ellert en Brammert” in Schoonoord, als je die plaggenhut vergelijkt met de kleine veenarbeiders huisjes, zoals ik ze zie in mijn omgeving, zijn de laatste paleisjes. 
Tot zover liep het allemaal prima, maar toen kwam opdracht 32 Voor “GED. HOOFDDIEP” links.Je kwam volgens mij uit op een viersprong, dus naar links. Ja jammer dan...je loopt vast. Even checken in het 2e rondje of je geen RC o.i.d. gemist hebt en daarna maar anders oplossen en afwachten of je er zo uitkomt. Jawel hoor, je kwam in de inluis val voor de geroutineerde rijders, inderdaad je mocht de weg op deze manier naar zijn naam gebruiken!
In opdracht 36 een geniepig klein weggetje, was het wel of geen particulier terrein? Ik vond bij nader inzien van niet en vond de bevestiging in een RC. Ik had die RC als uitzetter iets verder geplaatst, nu zagen andere deelnemers dat ik daar stopte en die zullen wel gedacht hebben ..hé! 
EK voetbal: we gooien er nog een voetbal val in, maar eerlijk gezegd had ik een foto verwacht van Abe Lenstra i.p.v. Ruud van Nistelrooy! Daarna als spookwoord “vermisten”, ik kon het niet thuis brengen, dus 30 strafpunten!
Geinig... maar mijn spellingscontrole kent het woord “spookwoord” niet! 
De val met de wegwijzers viel een beetje in het water, want een verkeerspaddestoel is ook een wegwijzer en die kreeg je er voor. Dus het bordje met de naamloze wegwijzer schoven meerdere rijders figuurlijk terzijde.
Als je opdracht 66 goed las, zag je geklooi met aanhalingstekens, dus dat kon nooit goed zijn.
Daarna een val op smalle boswegen met 2 plaatsnamen, helaas overduidelijk dat “Hoogeveen” mogelijk op 2 bordjes stond, maar “Veen” is wel een plaatsnaam in Nederland volgens de lijst van de NRF en moest er gestoken worden om scherp links te kunnen gaan (Moet je maar niet in zo'n grote auto rijden!).
De gebruikelijke finishval ontbrak niet en daarna bingoën om de clubkas te spekken.
En natuurlijk ging iedereen met een prijsje naar huis. 
Ron nogmaals bedankt voor dit prima Rondje Hoogeveen!
Ik heb me uitstekend vermaakt! 
Habbo Meester
 

Copyright © 2023. All Rights Reserved.

Powered by JS Network Solutions