MAC Midden Drenthe nu ook op Facebook!!

Eerstvolgende ritten

Geen evenementen

Adverteerders

VERSLAG AVONDRIT

 

Op zaterdagavond 9 juli was het zover. MAC Midden Drenthe organiseerde haar jaarlijkse avondpuzzelrit. Mijn schoonvader en ondergetekende gingen op weg naar Stuifzand. Eggy was de hele dag met de paarden op pad geweest en was behoorlijk vermoeid en besloot daarom niet mee te gaan.

 

Toen we aankwamen was het bij de manege Buitenwijck in Stuifzand een drukte van belang. Gaan al die auto’s meedoen met de rit, vroegen we ons af. Helaas ging dat niet door, er was in de manege ook iets gaande. De inschrijftafel was in het rokershol en hier hadden vooral Riekje en Coby geen moeite mee. Gelukkig kwamen er 20 equipes opdagen, waarbij veel nieuwe gezichten.

Tegen 8 uur togen wij ook op pad en het eerste punt was meteen al op dat mooie smalle weggetje door het bos vlakbij Stuifzand. We zochten naar een reptiel en vonden een schildpad. We kwamen er meteen al achter dat we niet het goede woordenboek bij ons hadden, want bij schildpad stond niets over reptiel. Voor de zekerheid nog maar even kijken bij reptiel en daar stonden (gelukkig) ook schildpadden vermeld. Gauw weer keren want we waren al bij de (foute) opvanger en daarna op zoek naar een steltloper. Dit moest volgens ons een vogel zijn. Op de afbeelding waren hele lange mensen die waarschijnlijk op stelten liepen, te zien. Hebben we niet genomen. De “2,5 t” hadden we geen moeite mee. Dan Zandweg links, dat was wat pittiger. Zandwegen deden niet mee bij de rit, dus niet de eerste zandweg links het bos in (ik hoop niet dat hier mensen ingereden zijn) en ook niet de volgende onverharde weg links. In de daaropvolgende asfaltweg links stond een straatnaambord ZANDWEG. Omdat het reglement hier niets over vertelde, hebben we de gok genomen en zijn hier linksaf gegaan (dit bleek goed te zijn, al zal niet iedereen het ermee eens zijn!) In Tiendeveen moesten we na het Guinees biggetje (een cavia) rechts over een heel smal weggetje, gelukkig geen tegenliggers gehad. Het geluid van een ezel ging ons petje te boven. Een geluid leek ons niet af te beelden. De uitzetter had dit ook meer voor de grap er in geplaatst bleek later. Als je voor het bordje “IA” de tekst voorlas had je het geluid van een ezel …. We dachten bij het optische bedrog voor de gek te worden gehouden en hebben het daarom maar genomen. Voor de tijdcontrole nog even viersprong links door de nieuwbouw van Hollandscheveld, maar hier had de uitzetter geen rekening mee gehouden. Dus de volgende viersprong maar genomen. Bij de kantine van de tennisvereniging in Hollandscheveld kregen we een kopje koffie/thee met cake aangeboden door onze dagsponsor de Snack Karre. Als u een feestje geeft kunt u via www.snackkarre.nl dit bedrijf boeken. Tevens zat Riekje hier voor de tijdcontrole lekker buiten, het was heerlijk weer.

Na de thee / koffie zagen we geen goede P en gingen in Noordscheschut op zoek naar een witte motor. We zagen een motorfiets die niet geheel wit was, maar ook een afbeelding van een fles melk (is dit nu wel of niet achter glas?). Wij dachten melk is de witte motor en zijn afgeslagen. Hierna naar het bedrijventerrein de Buitenvaart. Hier werden de verkeersbordjes belangrijk. Gelukkig zagen we dat het verkeersbord verboden voor motorvoertuigen uit twee stukken bestond (wel heel gemeen) en reden dus de verboden weg in. Daarna een verkeersbord met verboden te keren. Wij verwachtten dus een routecontrole met hier keren, maar deze kwam maar niet. Later bleek hier een ander verkeersbord weg te zijn. Jammer! Daarna even dwars door Hoogeveen, waar het helemaal niet druk was en dan op zoek naar de tekst B & G. Dit stond op een hek en gelukkig zagen we in de verte een auto stoppen bij het gevraagde bordje. Maar op het bordje stond meer tekst, dus was de opdracht niet uitvoerbaar. Daarna moesten we verstand hebben van het leesplankje. Dat moet met een oud-onderwijzer in de auto niet zo moeilijk zijn. Maar deze methode kende hij niet en wist dus ook niet dat Mies de kat was. Omdat er aap, noot en Mies in de routebeschrijving stond dachten wij aan volgorde. Dus van het eerste bordje namen we de aap, van het tweede leesplankje de noot en daarna op zoek naar mies, maar die kwam niet. Even voor de zekerheid terug en dat werd beloond, er was ook nog een plaatje van Mies Bouwman. Dan nog een vraag over de Tour de France. Als intensieve volger moest dit voor mij een eitje zijn. De hoeveelste Tour is dit? Volgens mij de 98e en toen dit bordje kwam gingen wij linksaf. Bij de finish bleek dit onze enige fout, er stond namelijk Tour de Frans. Stom hè. De langste aaneengeschreven plaatsnaam van Nederland ging ook goed. Gasselterboerveenschemond was het juiste antwoord. Daarna oppassen bij de flitspaal, ja vorig jaar hadden we een duur ritje!

Bij de finish was het meteen al weer tijd voor de bingo. Er werd weer druk meegespeeld. Even leek het er op dat alle vleesschotels naar Zwolle zouden gaan, maar gelukkig waren er ook nog andere winnaars. Bij de prijsuitreiking bleken we met die ene fout eerste te zijn. In de D2-klasse was Lambert-Jan Koops de winnaar. Tegen kwart over twaalf gingen de meesten weer naar huis.

Al met al was het weer een hele gezellige avond met lekker weer. Zeer zeker voor herhaling vatbaar en als er volgend jaar wat meer vaste rijders komen, hebben we een ook weer een mooi deelnemersaantal.

 

Lambert Jan Altena (en Arnold Staal).

 

 

 

 

Copyright © 2023. All Rights Reserved.

Powered by JS Network Solutions